- Capsicum Annuum
- Не піддавалася дії радіації
- Кошерно
Паприка - солодкий, але гоструватий родич перцю чилі - використовується для додання теплого натурального кольору і м'якого пряного смаку супів, тушкованих страв, страв із злаків і різноманітних закусок.
Відома також як червоний солодкий, або запашний перець, паприка (Capsicum annuum) більший і набагато м'якше, ніж перець чилі. Це трав'яниста однорічна рослина виростає на висоту від 0,5 до 1,5 метрів, Іноді його стебла дерев'яніють біля підніжжя, а листя у верхній частині набувають темно-зелений колір, тоді як знаходяться нижче залишаються світліше. Воно має білі квіти, а плід спочатку має зелений колір, потім змінюючи забарвлення на червоний, коричневий або фіолетовий; червоні плоди збираються - їх і називають паприкою.
Домашня паприка має свіжий трав'яний смак, тоді як іспанська різновид гостріше, а угорська має більш насичений смак. Але останнім часом іспанська і угорська паприки стали схожі, так як виводяться сорти угорського перцю, нагадують більш солодкі іспанські сорти. Втім, вони все ще розрізняються за зовнішнім виглядом; угорські та домашні перці загострені, а іспанські - більш дрібні і круглі. Гострі види паприки отримують додаванням до порошку кайенского перцю, підвищує гостроту.
Паприку поділяють на класи: іспанська паприка має три різновиди (солодка, напівсолодка і гостра), а угорська - не менше семи (вишукана особливої якості, делікатесна, вишукано гостра, рожева, благородна солодка, напівсолодка і гостра). До речі, найяскравіші сорти червоного перцю - не найбільш гострі. Насправді світло-червоний і світло-коричневий сорти гостріше яскравих сортів. Самий м'який смак у іспанських сортів; угорські трохи гостріше. Хоча до цих пір ведуться суперечки про деталі, вважається, що перші рослини перцю (гостріше сьогоднішньої паприки) привезли в Угорщину (славиться паприкою) в 17 столітті. У 19 столітті в ході конкурсу на кращу мелену паприку двоє братів-угорців представили м'який сорт паприки, відокремивши перець від насіння і стебел. Ці частини плоду володіють високим вмістом капсаїцину, що відповідає за гостроту. У 1937 році вчений, який вивчав вітамін С на перцях паприки, удостоївся Нобелівської премії. Ці перці містять в сім разів більше вітаміну C, ніж апельсини.
Рекомендації по Застосуванню
Паприка віддає смак і колір при нагріванні. Також вона легко загоряється, купуючи коричневий колір і гіркий смак. Тому намагайтеся не готувати її дуже довго (наприклад, в сковороді).
Ароматно-солодка і яскрава паприка - відмінна приправа, яку варто мати під рукою. Використовуйте її для додання приємного кольору і злегка пікантною солодощі будь-якої страви. Спробуйте її з сирами і пастами, закусками, салатами, маринадами, стравами з яєць і копченостями. Додавайте її в борошно для посипання м'яса (в тому числі м'яса птиці) та морепродуктів, а також заправки для салатів для додання кольору і в якості емульгатора (в поєднанні з олією і оцтом). Паприка входить до складу іспанських, турецьких і португальських супів, запіканок і тушкованих страв, а також індійських курчат тандорі. Вона традиційно додається в угорський гуляш, папрікаш, м'ясні продукти і пряні ковбаски. Також ви виявите її в порошкових сумішах чилі.
Склад | ||
Розмір порції: 1/4 ч. л. (0,7 м) | ||
Кількість на порцію | % від добової потреби* | |
Калорії | 0 | |
Калорії від жирів | 0 | |
Всього жирів | 0 м | 0% |
Насичений жир | 0 м | 0% |
Транс-жир | 0 м | |
холестерин | 0 мг | 0% |
натрій | 0 мг | 0% |
Всього вуглеводів | 0 м | 0% |
Дієтичне волокно | 0 м | 0% |
Sugars | 0 м | |
білка | 0 м | |
Вітамін А | 6% | |
Вітамін С | 0% | |
кальцій | 0% | |
Залізо | 0% | |
* Відсоток денної норми засновані на дієті 2000 калорій. |
Основні | |
---|---|
Виробник | Frontier Natural Products |
Користувацькі характеристики | |
Бренд | Frontier Natural Products |
Кількість | 453 р |
Форма | Порошок |
Форма випуску | Порошок |
- Ціна: 635 грн