Frontier Natural Products, Натуральний кайенский перець, 16 унцій (453 р)
982 грн
- Під замовлення
- Код: FRO-00795

- Capsicum Annuum
- Сертифіковано USDA
- Кошерно
- Сертифіковано QAI
Цей яскравий мелений перець чилі додасть колір і гостроту ваших страв. Додавайте його в улюблені страви національної кухні або скористайтеся ним, коли їжі бракує гостроти.
Кайенский часто називають будь мелений перець, але насправді справжнім кайенским перцем (назва походить від міста Cayenne у Французькій Гвіані) вважається тільки особливий вид перцю чилі -- тонкий, довжиною від 10 до 30 см і дуже гострий.
Як і інші перці чилі, кайенский перець відноситься до роду Capsicum сімейства пасльонових (Solanaceae). Кайенский перець - і більшість інших гострих і солодких перців, вирощуваних в США - належить до виду Capsicum annuum, а з дрібних, тонких перців виду Capsicum frutescens проводиться соус табаско. Назва capsicum походить від латинського capsa "коробка" (перець практично порожній всередині, нагадує коробочку) або від грецького kapto, "кусати".
Строго кажучи, перці чилі - це вид фруктів; у висушеному вигляді їх справедливо відносять до спецій.
Властивості однорічної трав'янистої рослини Capsicum annuum багато в чому залежать від місця його зростання. Наприклад, в гарячій сухий середовищі виростають найбільш гострі перці, а в холодному і вологому кліматі перці виходять більш м'які. Навіть той же самий вид перцю буде відрізнятися в залежності від місцевості.
Існують різні шкали для вимірювання гостроти чилі. Насправді вони вимірюють вміст капсаїцину, кристалічного гострого речовини, яке і надає чилі пекучість. Найпопулярнішим способом вимірювання є органолептичний тест Сковилла, присвающий значення від 0 до 300 000 одиниць гостроти (чим вище значення, тим гостріше перець). Кайенский перець має зазвичай від 30 000 до 90 000 одиниць гостроти за шкалою Сковилла.
В пошуках чорного перцю Колумб виявив стручки "аги", які індіанці вживали в їжу. Хоча формально вони не мають відношення до чорного перцю, іспанці також назвали їх перцем, і ця назва прижилася. Ранні дослідники привезли насіння в Європу, де вони швидко придбали популярність; незабаром перчем чилі стали приправляти несмачну їжу по всій Європі. Багато любителів кайенского перцю роблять і сьогодні, в эдвардианскую і вікторіанської епохи перечниці часто ставили на обідній стіл. Дослідники вивчають болезаспокійливий ефект капсаїцину. Згідно з однією з теорій капсаїцин порушує болючі нерви рота, носа і горла, що в свою чергу спонукає мозок до виділення природних болезаспокійливих (ендорфінів). Згідно з іншими дослідженнями капсаїцин знижує кров'яний тиск, перешкоджає утворенню тромбів і/або запобігає і заліковує виразки (стимулюючи виділення травних соків).
Рекомендації по Застосуванню
Кайенский перець додасть колір і смак соусів Південно-заходу, індійським приправ чатні, тайського каррі, мексиканської энчиладе, китайським смажених страв, техаському чилі кон карне, каджунскому гарячого соусу і багатьом іншим рецептами. Кайенский перець - простий спосіб оживити смажені і тушковані страви, супи і страви з овочів, злаків або м'яса -- майже будь-пряна страва.
Если вы любите еду поострее, кайенский перец станет для вас незаменимым. Несколько советов:
- Если вы не привыкли готовить с перцем чили --даже молотым -- начните с очень малых количеств, но только не с щепотки, т.к. лучше не допускать попадания его на пальцы! (если он все же попал на пальцы, сразу же смойте; не приближайте руки к глазам или носу!) *
- Не забывайте, что содержащие перец чили блюда часто становятся острее по мере хранения. Поэтому лучше ошибиться в меньшую сторону (если вам захочется прибавить остроты, всегда можно добавить перца за обеденным столом).
- Если блюдо оказалось слишком острым, съешьте или выпейте молочный продукт, например молоко или йогурт, чтобы избавиться от жжения --капсаицин не растворим в воде, поэтому вода здесь не спасет. Иногда может помочь крахмалистая еда вроде риса или хлеба.
Предупреждения
Необлученный продукт
Чили могут вызывать раздражение глаз или кожи. Будьте осторожны при обращении.
Состав | ||
Размер порции: 1/4 ч.л. (0,7 г) | ||
Количество на порцию | % от суточной потребности* | |
Калории | 0 | |
Калории от жира | 0 | |
Всего жиров | 0 г | 0% |
Насыщенный жир | 0 г | 0% |
Транс-жир | 0 г | |
холестерин | 0 мг | 0% |
натрий | 0 мг | 0% |
Всього вуглеводів | 0 м | 0% |
Дієтичне волокно | 0 м | 0% |
Sugars | 0 м | |
білка | 0 м | |
Вітамін А | 6% | |
Вітамін С | 0% | |
кальцій | 0% | |
Залізо | 0% | |
* Відсоток денної норми засновані на дієті 2000 калорій. |
Основні | |
---|---|
Виробник | Frontier Natural Products |
Користувацькі характеристики | |
Бренд | Frontier Natural Products |
Кількість | 453 р |
Форма | Порошок |
Форма випуску | Порошок |
- Ціна: 982 грн