- Зіра
- Органічне походження підтверджено Міністерством сільського господарства США
- Кошерно
- Органічне походження продукту підтверджено QAI
Одна з найпопулярніших в світі спецій. Зіра дуже ароматна, має зігріваючий, пряний, трохи гіркий земляний смак. Насіння зіри вживають в їжу по всьому світу, але особливо в кухні народів Північної Африки, Близького Сходу, Індії і Мексики.
Низкорастущее ніжна однорічна рослина сімейства Зонтичних (Umbelliferae), до якого також належить морква і петрушка. Жовтувато-коричневі плоди рослини - насіння зіри - довгасті, з 9 ребрами. По виду насіння зіри нагадують кмин, хоча при близькому розгляді можна помітити, що насіння зіри більш пряме, довге і більше зелене порівняно з кмином. Єгиптяни використовували зіру починаючи з 5000 до н. е. в якості приправи для м'яса, риби і рагу, а також для бальзамування померлих. Римляне использовали зиру вместо перца, а римского императора Антония Пия прозвали "разделяющий семечко зиры" за то, что он был очень бережлив в личной жизни, заботясь о социальных проектах.
В средние века, когда зира была очень распространена, европейцы считали, что она не дает домашним птицам убегать со двора и укрепляет верность между супругами. На свадьбу немцы клали в карманы зиру, укроп и соль, а в некоторых частях Европы солдат, отправляясь на войну, угощал вином, приправленным зирой, или брал с собой испеченный любимой хлеб с зирой.
Зіру привезли в Латинську Америку іспанські першовідкривачі у часи зародження Нового Світу, і зіра швидко стала невід'ємною частиною їх страв. Вживання зіри в США було мінімальним, поки не виник вибух інтересу до Мексиканських та інших етнічних страв.
Рекомендації по Застосуванню
Спробуйте обсмажити насіння перед додаванням в страви, щоб прибрати гіркоту зіри і надати горіховий смак.
Основной ингредиент в карри и смесях гарам масала, а также во многих этнических блюдах. Латиноамериканские супы и тушеные блюда приправляются с зирой, также как и мексиканские мясные блюда, бобовые и блюда из риса. В то время как мексиканские повара энергично растирают семена зиры в ладонях, прежде чем бросить их в кастрюлю, посыпать жареную индейку, порошкообразную специю используют для вареных овощей и мяса. В Марокко, ни один шашлык (мясо на гриле) не обходится без смеси зиры, куркумы, имбиря, перца, чеснока, луком и петрушки.
Немцы уже давно используют зиру при приготовлении квашеной капусты, в то время как евреи традиционно добавляют ее в пресный хлеб. Голландские и швейцарские повара используют ее для придания аромата сыру Эдам (в частности), в торты и хлеб (особенно ржаной). Западные повара используют ее - в сочетании с другими специями - для придания аромата фруктовым пирогам и печенью, сырным соусам, творогу, маслу для сэндвией, в яйца, рыбе, запеканках, салатных заправках, томатные соусы, птицу и мясо, как в жареную свинину, так и в колбасы и мясные рулеты. (Зіра також використовується в сирах, лікерах і соліннях.)
Попередження
Неопромінений продукт
Основні | |
---|---|
Виробник | Frontier Natural Products |
Користувацькі характеристики | |
Бренд | Frontier Natural Products |
Кількість | 453 р |
Форма | Насіння |
Форма випуску | Насіння |
- Ціна: 1 348 ₴