- Петрушка (Petroselinum Crispum)
- Кошерний продукт
Завдяки її яскравому зеленому кольору і м'якому свіжого аромату, без петрушки складно уявити собі будь-яку кухню. Використовуйте для більш багатого смаку супів, овочів, соусів, заправок, яєць і будь-яких страв з картоплею.
Петрушка — яскраве дворічна рослина з тонкими веретенообразными корінням і стеблом з жолобками, яке цвіте зеленувато-жовтими квітами. Є багато різних видів петрушки, наприклад, Petroselinum crispum (петрушка кучерява або звичайна), P. latifolium (петрушка італійська або широколиста), P. tuberosum (петрушка коренева), яку вирощують заради її смачного їстівного коріння. Італійська петрушка куди більший і пишніше кучерявою і досягає у висоту 90 см (у порівнянні з 30 см). Крім того, у неї більш яскравий смак, ніж у інших видів.
Назва Petroselinum походить від латинських "petro" (камінь) і "selinon" (селера), і скоріше всього пов'язано з рослиною, що росте на кам'янистих грунтах. У стародавній Греції петрушку пов'язували зі смертю і тому не вживали в їжу. І якщо хтось перебував при смерті, то про нього говорили, що йому "потрібна петрушка", яку садили біля могил. Її також використовували у вінку для Геракла, символізуючи його силу. Римляни їли петрушку. З її допомогою вони заглушали запах часнику в їжу. Вона також вважалася тонізуючим засобом і ліками від ревматизму і каменів в нирках і сечовому міхурі. І греки і римляни ставили петрушку на стіл, щоб уникнути отруєння вином.
В Англии 16-го века петрушка росла на стенах и камнях, и там ее называли "каменным сельдереем". Ее долгое время ассоциировали с дьяволом, и существовали строгие правила относительно ее безопасного выращивания — сажать петрушку следовало в страстную пятницу мужчине-главе семейства. Если сажать петрушку будет девственница, то ее девственность будет отдана дьяволу. Считалось, что после посадки семена петрушки неоднократно проходили путь в ад и обратно перед тем, как начать прорастать. (Петрушка растет медленно!) Веками ее использовали как приправу к пище. У 18-му столітті Луї-Огюстен Боск д Антик писав: "Якщо відняти у кухаря петрушку, то у нього майже не залишиться можливості займатися своєю справою". В Америку петрушку привезли колоністи, і з тих пір вона вирощується і тут.
Рекомендації по Застосуванню
Говорят, что Запада петрушка важна так же, как кориандр (который иногда называют китайской или индийской петрушкой) — для Востока. Добавляйте прямо в любимые блюда или сначала отмочите в ледяной воде 5- 10 минут. Петрушка — важная приправа, очень популярная на Ближнем Востоке, в Америке и Европе. Она входит в традиционные этнические рецепты хумуса, баба гануш, оссобуко (миланское блюдо из телячьей голени) и табуле, а также смесей приправ типа хмели-сунели, персияда (французская смесь чеснока и петрушки) и букета гарни, а также в соусах типа немецкого зеленого соуса и французского беарнеза. Додайте петрушку в салати і заправки, запіканки, начинки, соуси і підливи. Вона додає приємний зелений колір і овочевий аромат і смак вшануймо всіх пряних страв, і особливо хороша з рибою, яйцями, м'ясом та зерновими.
Попередження
Продукт не піддавався опроміненню
Основні | |
---|---|
Виробник | Frontier Natural Products |
Користувацькі характеристики | |
Бренд | Frontier Natural Products |
Кількість | 453 р |
Форма | Розсипом |
Форма випуску | Розсипом |
- Ціна: 1 256 грн