Продавець Vitamins — інтернет-магазин вітамінів та мінералів розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
3074 відгуків
promo_banner
+380 (44) 333-44-41
+380 (98) 333-44-70
+380 (50) 333-44-70
+380 (93) 170-29-16
вул.Степана Бандери 77, Львів, Україна
Кошик
Vitamins — інтернет-магазин вітамінів та мінералів

10 причин, щоб почати перекушувати органічними горіхами

10 причин, щоб почати перекушувати органічними горіхами

Всі дієтологи радять дробове харчування: 5-6 прийомів їжі в день. Крім традиційних сніданку, обіду і вечері важливу роль відіграють перекуси. Однак перекушувати печивом, чіпсами і цукерками – шкідливо для здоров'я. Відмінним виходом стануть органічні горіхи. Вони смачні, поживні і корисні.

Серед найбільш популярних горіхів: мигдаль, фісташки, фундук, волоські горіхи, кешью і пекан.

Крім цього до горіхів також відносять:

  • кедрові горішки, які є насінням певних видів сосен;
  • арахіс — бобова культура, яка отримала назву «земляний горіх» з-за свого смаку і харчових характеристик.

Яку ж користь принесуть вашому організму горіхові перекуси?

1. Джерело багатьох поживних речовин, вітамінів і мінералів

Одна порція горіхової суміші — це всього 28 грамів. Але в такому невеликій кількості міститься:

  • 173 калорії;
  • 5 г білка;
  • 6 г вуглеводів;
  • 16 г жиру (і 9 г - це корисні мононенасичені жири);
  • 12% денної норми вітаміну Е;
  • 16% – магнію;
  • 13% – фосфору;
  • 56% – селену;
  • 26% – марганцю;
  • 23% – міді.

Кількість вуглеводів і білка в різних видах відрізняється. Так білка найбільше в мигдалі, фісташках і фундуку, а вуглеводів — в кешью.

Мінеральний склад також різниться. Тому суміш горіхів — це збалансований коктейль з поліненасичених жирних кислот омега, мінералів і високоякісного білка.

2. Джерело антиоксидантів і молодості

Вітамін Е і селен відомі властивістю контролювати вільні радикали. Надлишок останніх може викликати різні захворювання, у тому числі й онкологічні, а також передчасне старіння.

Дослідження показують, що антиоксидантні властивості волоських горіхів навіть вище ніж у риби.

3. Підтримка нервової системи

Магній і фосфор, вітамін E, які містяться горіхових сумішах, благотворно впливають на нервову систему. Людина стає більш спокійним, врівноваженим. А волоські горіхи також стимулюють розумову діяльність. Тому горіховий перекус — кращий варіант для людей розумової праці.

4. Допомогу в боротьбі із зайвою вагою

Хоча горіхи — досить висококалорійний продукт, дослідження показують, що вони є чудовим компонентом для дієтичного харчування. Це пояснюється тим, що не всі їх калорії засвоюються нашим організмом, тому реальна калорійність горіхів менше тієї, що зазначена на пачці.

Енергія, яку наш організм отримує з горіхів — це здебільшого корисні калорії, образовываемые після розщеплення білка. А з тортиків і цукерок ми отримуємо шкідливі калорії — продукт швидкого розщеплення цукрів. Поліненасичені кислоти також не відкладуться на ваших боках, як це роблять рафіновані жири.

Особи, які вживали їх регулярно, втрачали більше зайвих сантиметрів на талії, ніж ті, хто вживав оливкова олія. Також доведено, що мигдаль сприяє втраті зайвої ваги.

5. Нормалізація рівня холестерину

Завдяки тому, що горіхи містять багато моно - і поліненасичених жирних кислот, вони спалюють «шкідливий» холестерин, яким вони багаті, наприклад, гідрогенізовані жири, часто додаються в шоколад. Тому жменька горішків на перекус, набагато краще шоколадного батончика.

Різні дослідження показують, що мигдаль і фундук при цьому підвищують рівень «хорошого» холестерину. Така дієта по своїй дії еквівалентна дієті з низьким вмістом жиру, але набагато корисніше.

6. Запобігання розвитку діабету другого типу та метаболічного синдрому

Діабет другого типу і метаболічний синдром — подібні між собою стану, причиною яких є порушення обміну речовин. Горіхи стануть для людей з такою патологією найкращим продуктом, адже їх низький рівень вуглеводів не призводить до стрибка цукру в крові.

Деякі дослідження показали, що включення в щоденний раціон горіхів призводить до зниження тиску і поліпшення інших показників здоров'я.

7. Зниження ризику інфарктів та інсультів

Горіхи — надзвичайно корисний продукт для серцево-судинної системи. Їх вживання перешкоджає утворенню холестеринових бляшок, благотворно впливає на судини і знижує ризик серцевих захворювань.

Здорові судини повноцінно постачають кров'ю головний мозок. Таким чином запобігає ішемічний інсульт.

8. Протизапальну дію

Запалення — це природна захисна реакція організму на травму або інфекції. Але хронічні запальні процеси лише шкодять здоров'ю.

Дослідження показують, що горіхи зменшують запалення, особливо у людей з діабетом та захворюваннями нирок.

9. Горіхи містять багато клітковини

Клітковину наш організм не засвоює, але вона необхідна для нормальної роботи кишечника. Грубі рослинні волокна служать «їжею» для корисних бактерій, які живуть у товстій кишці.

Нормальна робота кишечника — це запорука комфортного самопочуття і бадьорості.

Кроме этого, клетчатка придает чувство сытости. Вот почему перекус орехами надолго избавит вас от чувства голода, а значит вы съедите меньше калорий.

Лидером по содержанию клетчатки является миндаль. Ее также много в фисташках, фундуке и пекане.

10. Орехи — это удобный и вкусный перекус

Пакетик с ореховой смесью не займет много места в вашей сумке. Он всегда будет под рукой. Для того, чтобы полакомиться орешками нет необходимости искать ложку или другую посуду. А храниться они могут просто при комнатной температуре.

В магазині vitamin.in.ua представлений великий вибір смачних сумішей з горіхів. Ви можете підібрати для себе корисний перекус додаванням сухофруктів або ягід. Та й самі горіхи такі різні на смак солодкуватий кешью, ароматний мигдаль або пікантний пекан. Є з чого вибрати.

Регулярно їсти горіхи - це дуже приємний спосіб покращити своє здоров'я.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner