Рецепти для пікніка. Готуємося до травневих свят

А ви знаєте, коли виникла традиція їздити на травневі свята на природу? І ми немає, але це і не важливо. Головне — хороша компанія і смачна їжа. А якщо вона ще й корисна, то взагалі чудово.
Не має значення, чи ви віддаєте перевагу традиційний шашлик або м'ясо на решітці гриль, без хорошого і правильного маринаду страва не вийде. Тому ми підготували для вас добірку маринадів, які перетворять ваше смажене на вугіллі м'ясо в справжній шедевр.
Ну а в якості акомпанементу до нього відмінно підійдуть свіжі салати і прохолодні напої.
Маринади для шашлику
Винний маринад для м'яса з базиліком
На 2 кг свинини потрібно взяти:
-
1 літр білого сухого вина;
-
3 цибулини;
-
часник;
-
сіль.
М'ясо можна залишити в маринаді на ніч. Базилік додасть йому нотку свіжості. Для яловичини або баранини краще взяти червоне сухе вино.
Маринад для курки на пиві
На 1 кг м'яса потрібно взяти:
-
500 мл світлого пива;
-
1 ч. л. сухого орегано;
-
2 цибулини;
-
сіль, перець.
Маринувати м'ясо птиці потрібно 2-3 години. Орегано додасть йому приємний аромат, а ще ця спеція дуже корисна, так як є потужним антиоксидантом.
Класичний маринад для курки
На 1 кг м'яса (філе грудки) потрібно взяти:
-
сік цілого лимона;
-
6 ст. л. оливкової олії;
-
4 зубчики часнику;
-
3 ч. л. сухих прованських трав;
-
сіль, перець.
Грудка маринується швидко, всього півгодини і м'ясо готове для смаження.
Маринад з ківі
На 1 кг м'яса потрібно взяти:
-
2 ківі;
-
1 ч. л. не пекучого червоного перцю;
-
1 цибулину;
-
1 ст. мінеральної газованої води;
-
сіль, перець.
Ківі і мінеральна вода роблять м'ясо м'яким, тому такий маринад підійде навіть для яловичини.
Експериментуйте зі спеціями! Вони здатні не тільки додати страві відмінний смак і чарівний аромат, але і зробити його корисніше. Читайте про це в нашій статті "12 спецій, які зроблять ваше життя смачнішим і здоровіше".
Салати за п'ять хвилин
На пікніку часу возиться з сложносочиненными салатами немає. Але м'яса необхідно якийсь освіжаюче додаток. Ми пропонуємо вам рецепти свіжих салатів, які можна приготувати за лічені хвилини. Головний секрет — хороша заправка з корисними маслами.
Салат з редискою, дайконом і моцарелою
Інгредієнти на 4 порції:
-
250 г моцарели;
-
150 г дайкона;
-
100 г редиски;
-
4 пера зеленого цибулі;
-
1 ст. л. обсмаженого кунжуту;
-
5 ст. л. гарбузового масла;
-
сіль.
Моцарелу нарізаємо крупно, а овочі — тонкими кружечками. Солимо, заправляємо гарбузовим маслом, посипаємо кунжутом і нарубаною цибулею.
Салат з огірком і фетою
Інгредієнти на 4 порції:
-
4-5 середніх огірочків;
-
5 гілочок кропу;
-
3 пера зеленої цибулі;
-
100 г фети;
-
оливкової або кунжутного масло;
-
сіль, перець.
Огірки ріжемо кубиком, фету кришимо, а зелень дрібно рубаємо. Змішуємо всі інгредієнти, солимо і заправляємо олією.
Томатний салат
Інгредієнти на 4 порції:
-
150 г листя салату;
-
600 г помідор;
Для заправки:
-
пучок базиліка;
-
3 ст. л. (або більше) оливкової олії;
-
1 ст. л. цукру;
-
2 ст. л. яблучного оцту;
-
1 ст. л. діжонської гірчиці;
-
2 зубчики часнику;
-
сіль.
Готуємо Заправку окремо ще вдома. Для цього просто перемелюємо всі інгредієнти в блендері. Нарізаємо помідори кільцями, листя салату рвемо. Перемішуємо і поливаємо заправкою.
Цей салат відмінно підходить до м'яса.
Освіжаючі напої
Сонечко вже припікає і хочеться чимось освіжитися. Пропонуємо вам кілька рецептів безалкогольних напоїв, які готуються легко і швидко.
Холодний чай з медом і лимоном
-
2 л води;
-
2 ст. л. зеленого чаю;
-
250 мл лимонного соку;
-
80 р меду;
-
цукор за смаком.
Чай заливаємо окропом і наполягаємо протягом 10 хвилин. Додаємо сік лимона і мед. Охолоджуємо в холодильнику.
Каркаде з імбиром
-
1 л води;
-
4 ст. л. каркаде;
-
0.5 ст. л. нарубаного свіжого імбиру;
-
120 г цукру;
-
2 ст. л. лимонного соку.
У каструлю наливаємо воду, всипаємо цукор і імбир, доводимо до кипіння. Розмішуємо, щоб цукор розчинився.
Знімаємо з вогню і додаємо каркаде. Даємо настоятися під кришкою 15 хвилин. Проціджуємо, додаємо лимонний сік, охолоджуємо і подаємо.
Цей напій поліпшує травлення, адже він містить імбир. Тому таке каркаде стане чудовим завершенням ситної трапези.
Невеликий рада
Свіже повітря та гарна компанія порушують апетит. І тут з'являється ризик переїдання. Шашлик або м'ясо-гриль — це смачна, але досить важка їжа. Щоб після травневих свят не відчувати себе "колобком", згадайте наші поради для боротьби з переїданням.
Гарного і смачного вам відпочинку!
У рецептах ми використовували:
- Здорове харчування для підтримки печінки: продукти та дієтаПечінка виконує життєво важливі завдання у людини. Щоб забезпечити їй нормальне функціонування та допомогти залишатися здоровою, необхідно правильно харчуватися та вживати вітаміни для печінки.Повна версія статті
- Харчові джерела заліза: що варто включити в раціонВ організмі залізо міститься в еритроцитах. Найкращий варіант його підвищення – біологічно активні добавки та вітаміни заліза. Джерела мікроелементу бувають рослинного та тваринного походження. Розглянемо кожен, а також залізо вітамін, для чого та як використовується.Повна версія статті