Продавець Vitamins — інтернет-магазин вітамінів та мінералів розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
3030 відгуків
promo_banner
+380 (44) 333-44-41
+380 (98) 333-44-70
+380 (50) 333-44-70
+380 (93) 170-29-16
вул.Степана Бандери 77, Львів, Україна
Кошик
Vitamins — інтернет-магазин вітамінів та мінералів

Ягідна пора: у чому секрет маленьких "вітамінок"

Ягідна пора: у чому секрет маленьких "вітамінок"

Літо — це традиційний сезон ягід. Полуниця, малина, смородина... Ці маленькі ягідки соковиті володіють не тільки яскравим і впізнаваним смаком, але і величезною користю. Вони багаті клітковиною, вітаміном С і антиоксидантами. Але кожна ягода також відрізняється своїми унікальними особливостями.

Полуниця

Полуниця — одна з перших ягід, яка радує нас на самому початку літа. Вона володіє приємним ароматом і солодким смаком, а також містить багато корисних речовин, особливо вітаміну С.

ПолуницяВсього 150 г полуниці містить:

  • 49 калорій;

  • 3 г клітковини;

  • 150% денної норми вітаміну С;

  • 29% денної норми марганцю.

Полуниця дуже корисна для здоров'я серця. Дослідження показують, що регулярне вживання цих ягід знижує ризик серцевого нападу на 30%

Крім цього полуниця:

  • знижує холестерин в крові;

  • зменшує запальні процеси;

  • допомагає контролювати рівень цукру в крові, що важливо для профілактики діабету;

  • знижує ризик розвитку раку стравоходу.

Чорниця

Чорниця — це популярна ягода, відмінне джерело вітаміну К. Вона також багата антоціанами — поліфенолами, які борються з вільними радикалами, тобто є антиоксидантами.

ЧорницяВ одній порції (близько 150 г) чорниці міститься:

  • 84 калорії;

  • 3,6 г клітковини;

  • чверть денної норми вітаміну С;

  • чверть денної норми марганцю;

  • 36% денної норми вітамін K.

Завдяки такому складу, чорниця:

  • захищає судини очей від ламкості, нормалізує внутрішньоочний тиск і покращує зір;

  • знижує ризик серцевих захворювань;

  • зменшує рівень холестерину в крові;

  • знижує ризик розвитку діабету другого типу, завдяки поліпшенню чутливості до інсуліну.

Малина

Малина — ароматна і солодка ягоди, яку приємно їсти як у свіжому вигляді, так і в десертах.

Антиоксиданти малини — це эллаготанины. У ході досліджень було доведено, що малина знижує окислювальний стрес, який відчуває людина при сильних фізичних навантаженнях, наприклад, при швидкій їзді на велосипеді.

МалинаОдна чашка (близько 120 грам) малини містить:

  • 64 калорії;

  • 8 г клітковини;

  • половину денної норми вітаміну С;

  • 12% денної норми вітаміну К;

  • 40% денної норми марганцю.

Ягоди малини містять також гормон лептин. Він викликає у людини відчуття ситості. Цей факт разом з високим вмістом клітковини дозволяє включати малину в дієти для схуднення.

Існує чимало сортів малини:

Чорна малина особливо корисна для здоров'я серця. Дослідження показали, що вона знижує фактори ризику серцевих захворювань, наприклад, нормалізує артеріальний тиск.

Журавлина

Журавлина — дуже корисна ягода з характерним кислим смаком. Її рідко їдять в сирому вигляді, але використовують для приготування соків і морсів.

ЖуравлинаВ одній склянці (110 грам) сирої журавлини міститься:

  • 51 калорія;

  • 5,1 г клітковини;

  • 24% денної норми вітаміну С;

  • 20% денної норми марганцю.

Як і інші ягоди, журавлина також містить антиоксидантні поліфеноли. Однак більша їх частина міститься в шкірочці ягоди. Тому журавлинний сік не містить стільки поліфенолів.

Журавлина найбільш відома завдяки своїй здатності боротися з інфекцією сечовивідних шляхів. Вона містить речовини, які запобігають прилипанню бактерій до стінок сечового міхура.

Журавлинний сік також може знизити ризик інших інфекцій.

Чорна і червона смородина

Обидва ці виду багаті вітамінами. Чорна смородина — рекордсмен по вмісту вітаміну C, а червона — багата бета-каротином.

Дослідження показують, що вживання екстракту чорної смородини знижує ризик розвитку діабету другого типу. В ній містяться антиоксиданти і антоціани зміцнюють імунну систему і полегшують симптоми грипу та ГРВІ.

СмородинаОлія насіння чорної смородини містить гамма-ліноленову кислоту (тип омега-6), яка бореться із запальними процесами, в тому числі артритом. Вона ж разом з лінолевої кислотою і вітаміном C надає позитивний вплив на зір:

  • покращує кровообіг в оці;

  • запобігає сухості і знижує симптоми втоми очей;

  • покращує здатність адаптуватися до темряви.

Все це робить чорну смородину відмінною добавкою для людей, які працюють за комп'ютером.

Червона смородина має сечогінну і жовчогінну властивостями. Вона допомагає знизити рівень поганого холестерину в крові і запобігти утворенню тромбів. Адже кумарини, що входять до її складу, знижують згортання крові.

 

У літній період у вас є чудова можливість насолоджуватися смаком і ароматом свіжих ягід, зміцнюючи при цьому своє здоров'я. У холодну пору року ви можете спробувати органічне варення або спеціальні добавки, які увібрали в себе всю користь цих маленьких "вітамінок".

 

Crofter's Organic, Преміум-спред, полуниця, органічна, 283 гЕкстракт журавлини, 21st Century Health Care, 60 капсулЧорна малина, Black Raspberry, Eclectic Institute, 90 кап.Олія насіння чорної смородини, Black Currant Oil, Now Foods,100 капс.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner