Продавець Vitamins — інтернет-магазин вітамінів та мінералів розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
2923 відгуків
promo_banner
+380 (44) 333-44-41
+380 (98) 333-44-70
+380 (50) 333-44-70
+380 (93) 170-29-16
вул. Японська, 7, Львів, Україна
Кошик
Vitamins — інтернет-магазин вітамінів та мінералів

7 рецептів корисного морозива для спекотного літа

7 рецептів корисного морозива для спекотного літа

Морозиво люблять всі: і дорослі, і діти. Ось тільки смак і запах магазинного пломбіру або фруктового льоду часом змушує задуматися: "А що туди додав виробник?" Дивимося на склад: консерванти, барвники, ароматизатори, концентрати...

А адже можна приготувати домашнє морозиво або сорбет, який буде смачним і корисним.

1. Фруктовий лід "Мохіто з полуницею"

Почнемо з полуниці. Ця ягода багата вітаміном C. Вона має протизапальні властивості, а також допомагає знизити рівень цукру в крові.

Фруктовий лід Інгредієнти:

Приготування:

1. Даємо полуниці трохи відтанути і подрібнюємо блендером.

2. Додаємо сік лимона, цедру, цукрову пудру і збиваємо до однорідного стану.

3. Перекладаємо маси у форми і заморожуємо.


 

2. Персиковий сорбет

Ще один варіант приємного фруктового морозива, в основі якого лежать персики. Ці солодкі літні фрукти містять багато клітковини, вітамінів і мікроелементів. Вони мають легку послаблюючу дію і допомагають знизити артеріальний тиск.

Персиковий сорбетІнгредієнти:

  • 0.5 кг персиків;

  • 75 г дрібного цукру або цукрової пудри;

  • сік половини лимона.

Приготування:

1. Очищаємо персики від шкірки і виймаємо кісточки. Шматочки м'якоті складаємо в контейнер і ставимо в морозилку на годину.

2. Заморожені персики перебиваємо блендером разом з цукром. Додаємо лимонний сік.

3. Збиваємо до однорідної і гладкої маси. Цукор повинен повністю розчинитися.

4. Перекладаємо сорбет в контейнер і ставимо в морозилку на годину.

5. Виймаємо масу, ретельно перемішуємо міксером або ложкою і повертаємо в морозилку. Повторюємо цю процедуру ще через півгодини, після чого залишаємо в морозильній камері до повного замерзання.

6. Подаємо в креманках, прикрасивши листочком м'яти.


 

3. Морозиво з чаєм матчу

Чай матчу має вигляд зеленого порошку, який не тільки заварюють як напій, але і додають у випічку і десерти. Цей чай має антиоксидантні властивості, зміцнює імунітет і прискорює метаболізм. Його відносять до суперфудам — продуктів з особливою поживною цінністю.

Морозиво з чаю матчуІнгредієнти:

  • 250 мл молока;

  • 250 мл жирних вершків;

  • 4 жовтка;

  • 125 г цукру;

  • 3 ч. л. чаю матчу.

  • 3 ст. л. окропу.

Приготування:

1. Основою цього морозива є класичний крем-англез. Змішуємо вершки і молоко, доводимо до кипіння і вимикаємо.

2. Розводимо чай в окропі і додаємо в основу.

3. Збиваємо жовтки з цукром до тих пір, поки маса не стане пишною і світлою.

4. У жовтки акуратно тонкою цівкою вливаємо вершково-молочну суміш і постійно помішуємо. Ставимо на повільний вогонь і варимо до обволікаючої консистенції.

5. Охолоджуємо масу спочатку до кімнатної температури, а потім в холодильнику.

6. Готуємо мороженице протягом 25-30 хвилин. Або в морозилці, періодично помішуючи.

7. Перекладаємо морозиво в контейнер і відправляємо в морозилку до повного заморожування.


 

4. Морозиво з хурми з медом і кардамоном

У цьому морозиві з'єдналася молочна основа і фруктове пюре. Тому воно збагатить ваш раціон кальцієм і вітамінами. А кардамон надає десерту пряний аромат, і цікавий смак.

Морозиво з хурми з медом і кардамономІнгредієнти:

Приготування:

1. Вершки і сметану змішуємо.

2. В молоко додаємо цукор, мед і цілі стручки кардамону, ставимо на плиту. Постійно помішуючи на повільному вогні, підігріваємо молоко, щоб цукор і мед розчинилися. Знімаємо з плити.

3. Очищаємо хурму, знімаємо шкірку і виймаємо насіння. М'якоть пюрируем блендером.

4. Запашне молоко проціджуємо і змішуємо з пюре з хурми і вершково-сметанною масою. Охолоджуємо до кімнатної температури.

5. Заготівлю виливаємо в мороженицю і ставимо готуватися на 25-30 хвилин. Якщо морожениці немає, ставимо на годину в морозилку і перемішуємо кожні 15-20 хвилин. Маса повинна залишитися м'якою.

6. Тим часом змішати лимонний сік і абрикосовий джем.

7. Подмороженную масу перекладаємо в контейнер і заливаємо зверху джемом. Злегка збиваємо два шари і ставимо в морозилку на дві години.

 

5. Індійське морозиво кульфи

Трохи екзотики. Це морозиво дуже просто в приготуванні, однак має цікавий смак. Кориця добре вписується практично в усі десерти. Цю спецію цінують за здатність регулювати рівень глюкози в крові та покращувати сприйнятливість до інсуліну.

Індійське морозиво кульфиІнгредієнти:

Приготування:

1. В молоко кладемо цукор, корицю і ставимо на середній вогонь.

2. Уварюємо молоко вдвічі, виймаємо палички кориці і охолоджуємо до кімнатної температури.

3. Розливаємо у формочки і заморожуємо в морозилці.


 

6. Морозиво з каркаде

Каркаде або гібіскус — популярний напій, який п'ють як в гарячому, так і в холодному вигляді. Він має заспокійливу властивістю, а також знижує артеріальний тиск.

У жаркий час року з нього можна приготувати освіжаючий морозиво, яке також містить багато інших корисних компонентів.

Морозиво з каркадеІнгредієнти

  • 1 ст. листового каркаде;

  • 6 ст. води;

  • 1 ст. малини;

  • 1 ст. л. меду;

  • 1 банку кокосового молока;

  • 1,5 ст. л. насіння чіа.

Приготування:

1. У киплячу воду додаємо каркаде і варимо протягом 10-12 хвилин. Потім проціджуємо чай через фільтр.

2. Додаємо малину, мед і збиваємо блендером.

3. Знову проціджуємо через фільтр, щоб прибрати малинові кісточки. Додаємо кокосове молоко і насіння чіа. Перемішуємо.

4. Розливаємо суміш по формочках і заморожуємо.


 

І врешті ще один незвичайний рецепт для кавоманів. Холодний кави з грибами. Здивовані? А це дуже смачно і корисно.

7. Крижаний кавовий напій

В цей натуральний кава додані подрібнені в порошок гриби кордицепс. Вони володіють антиоксидантними властивостями, допомагають впоратися зі стресом, побороти втому. Такий напій відмінно освіжить і додасть бадьорості в спекотний літній день.

Крижаний кавовий напійІнгредієнти:

  • 1 мірна ложка Madre Labs CafeCeps;

  • 0,5 скл. холодної води;

  • 0,25 склянки кокосового молока;

  • 1 ч. л. меду;

  • лід.

Приготування:

1. Змішуємо кавовий порошок, воду, кокосове молоко і мед.

2. Додаємо лід і подаємо з трубочкою для коктейлю.

 

Радуйте себе і близьких корисним і смачним морозивом власного приготування!

У рецептах ми використовували:

Дикий мед Рата, Wild Rata Honey, Wedderspoon Organic, 500 гNavitas Organics, Органічний порошок маття, 85 гWholesome Sweeteners, Inc., Органічна цукрова пудра, 454 гChantaine, Пресерви люкс, добірний абрикос, 325 р

 

 

Frontier Natural Products, Органічні палички кориці 453 рBergin Fruit and Nut Company, Органічні чорні насіння чіа, 454 гКавовий напій (Caf?Ceps), Madre Labs, 100 гFrontier Natural Products, Органічні цілісні стручки кардамону, 453 р

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner