7 рецептів корисного морозива для спекотного літа

Морозиво люблять всі: і дорослі, і діти. Ось тільки смак і запах магазинного пломбіру або фруктового льоду часом змушує задуматися: "А що туди додав виробник?" Дивимося на склад: консерванти, барвники, ароматизатори, концентрати...
А адже можна приготувати домашнє морозиво або сорбет, який буде смачним і корисним.
1. Фруктовий лід "Мохіто з полуницею"
Почнемо з полуниці. Ця ягода багата вітаміном C. Вона має протизапальні властивості, а також допомагає знизити рівень цукру в крові.
Інгредієнти:
-
0.5 кг замороженої полуниці;
-
150 г цукрової пудри;
-
1 лайм;
-
4-5 гілочок м'яти.
Приготування:
1. Даємо полуниці трохи відтанути і подрібнюємо блендером.
2. Додаємо сік лимона, цедру, цукрову пудру і збиваємо до однорідного стану.
3. Перекладаємо маси у форми і заморожуємо.
2. Персиковий сорбет
Ще один варіант приємного фруктового морозива, в основі якого лежать персики. Ці солодкі літні фрукти містять багато клітковини, вітамінів і мікроелементів. Вони мають легку послаблюючу дію і допомагають знизити артеріальний тиск.
Інгредієнти:
-
0.5 кг персиків;
-
75 г дрібного цукру або цукрової пудри;
-
сік половини лимона.
Приготування:
1. Очищаємо персики від шкірки і виймаємо кісточки. Шматочки м'якоті складаємо в контейнер і ставимо в морозилку на годину.
2. Заморожені персики перебиваємо блендером разом з цукром. Додаємо лимонний сік.
3. Збиваємо до однорідної і гладкої маси. Цукор повинен повністю розчинитися.
4. Перекладаємо сорбет в контейнер і ставимо в морозилку на годину.
5. Виймаємо масу, ретельно перемішуємо міксером або ложкою і повертаємо в морозилку. Повторюємо цю процедуру ще через півгодини, після чого залишаємо в морозильній камері до повного замерзання.
6. Подаємо в креманках, прикрасивши листочком м'яти.
3. Морозиво з чаєм матчу
Чай матчу має вигляд зеленого порошку, який не тільки заварюють як напій, але і додають у випічку і десерти. Цей чай має антиоксидантні властивості, зміцнює імунітет і прискорює метаболізм. Його відносять до суперфудам — продуктів з особливою поживною цінністю.
Інгредієнти:
-
250 мл молока;
-
250 мл жирних вершків;
-
4 жовтка;
-
125 г цукру;
-
3 ч. л. чаю матчу.
-
3 ст. л. окропу.
Приготування:
1. Основою цього морозива є класичний крем-англез. Змішуємо вершки і молоко, доводимо до кипіння і вимикаємо.
2. Розводимо чай в окропі і додаємо в основу.
3. Збиваємо жовтки з цукром до тих пір, поки маса не стане пишною і світлою.
4. У жовтки акуратно тонкою цівкою вливаємо вершково-молочну суміш і постійно помішуємо. Ставимо на повільний вогонь і варимо до обволікаючої консистенції.
5. Охолоджуємо масу спочатку до кімнатної температури, а потім в холодильнику.
6. Готуємо мороженице протягом 25-30 хвилин. Або в морозилці, періодично помішуючи.
7. Перекладаємо морозиво в контейнер і відправляємо в морозилку до повного заморожування.
4. Морозиво з хурми з медом і кардамоном
У цьому морозиві з'єдналася молочна основа і фруктове пюре. Тому воно збагатить ваш раціон кальцієм і вітамінами. А кардамон надає десерту пряний аромат, і цікавий смак.
Інгредієнти:
-
400 мл жирних вершків (30-35%);
-
120 г сметани;
-
100 г цукру;
-
2 ст. л. меду;
-
250 мл молока;
-
3-4 стручка кардамону;
-
5 шт. стиглої хурми;
-
100 г абрикосового джему;
-
2 ст. л. лимонного соку.
Приготування:
1. Вершки і сметану змішуємо.
2. В молоко додаємо цукор, мед і цілі стручки кардамону, ставимо на плиту. Постійно помішуючи на повільному вогні, підігріваємо молоко, щоб цукор і мед розчинилися. Знімаємо з плити.
3. Очищаємо хурму, знімаємо шкірку і виймаємо насіння. М'якоть пюрируем блендером.
4. Запашне молоко проціджуємо і змішуємо з пюре з хурми і вершково-сметанною масою. Охолоджуємо до кімнатної температури.
5. Заготівлю виливаємо в мороженицю і ставимо готуватися на 25-30 хвилин. Якщо морожениці немає, ставимо на годину в морозилку і перемішуємо кожні 15-20 хвилин. Маса повинна залишитися м'якою.
6. Тим часом змішати лимонний сік і абрикосовий джем.
7. Подмороженную масу перекладаємо в контейнер і заливаємо зверху джемом. Злегка збиваємо два шари і ставимо в морозилку на дві години.
5. Індійське морозиво кульфи
Трохи екзотики. Це морозиво дуже просто в приготуванні, однак має цікавий смак. Кориця добре вписується практично в усі десерти. Цю спецію цінують за здатність регулювати рівень глюкози в крові та покращувати сприйнятливість до інсуліну.
Інгредієнти:
-
1 л молока;
-
70 г цукру;
Приготування:
1. В молоко кладемо цукор, корицю і ставимо на середній вогонь.
2. Уварюємо молоко вдвічі, виймаємо палички кориці і охолоджуємо до кімнатної температури.
3. Розливаємо у формочки і заморожуємо в морозилці.
6. Морозиво з каркаде
Каркаде або гібіскус — популярний напій, який п'ють як в гарячому, так і в холодному вигляді. Він має заспокійливу властивістю, а також знижує артеріальний тиск.
У жаркий час року з нього можна приготувати освіжаючий морозиво, яке також містить багато інших корисних компонентів.
Інгредієнти
-
1 ст. листового каркаде;
-
6 ст. води;
-
1 ст. малини;
-
1 ст. л. меду;
-
1 банку кокосового молока;
-
1,5 ст. л. насіння чіа.
Приготування:
1. У киплячу воду додаємо каркаде і варимо протягом 10-12 хвилин. Потім проціджуємо чай через фільтр.
2. Додаємо малину, мед і збиваємо блендером.
3. Знову проціджуємо через фільтр, щоб прибрати малинові кісточки. Додаємо кокосове молоко і насіння чіа. Перемішуємо.
4. Розливаємо суміш по формочках і заморожуємо.
І врешті ще один незвичайний рецепт для кавоманів. Холодний кави з грибами. Здивовані? А це дуже смачно і корисно.
7. Крижаний кавовий напій
В цей натуральний кава додані подрібнені в порошок гриби кордицепс. Вони володіють антиоксидантними властивостями, допомагають впоратися зі стресом, побороти втому. Такий напій відмінно освіжить і додасть бадьорості в спекотний літній день.
Інгредієнти:
-
1 мірна ложка Madre Labs CafeCeps;
-
0,5 скл. холодної води;
-
0,25 склянки кокосового молока;
-
1 ч. л. меду;
-
лід.
Приготування:
1. Змішуємо кавовий порошок, воду, кокосове молоко і мед.
2. Додаємо лід і подаємо з трубочкою для коктейлю.
Радуйте себе і близьких корисним і смачним морозивом власного приготування!
У рецептах ми використовували:
- Здорове харчування для підтримки печінки: продукти та дієтаПечінка виконує життєво важливі завдання у людини. Щоб забезпечити їй нормальне функціонування та допомогти залишатися здоровою, необхідно правильно харчуватися та вживати вітаміни для печінки.Повна версія статті
- Харчові джерела заліза: що варто включити в раціонВ організмі залізо міститься в еритроцитах. Найкращий варіант його підвищення – біологічно активні добавки та вітаміни заліза. Джерела мікроелементу бувають рослинного та тваринного походження. Розглянемо кожен, а також залізо вітамін, для чого та як використовується.Повна версія статті