7 секретів червоного дріжджового рису

Такі чарівні засоби китайської народної медицини, як корінь женьшеню і листя гінкго білоба, відомі багатьом. Однак цілителі стародавнього сходу мали у своєму арсеналі ще один чудовий натуральний продукт — червоний дріжджовий рис. Він володіє величезною кількістю корисних властивостей. Але на перше місце зазвичай виносять його здатність знижувати рівень холестерину в крові.
Що ж таке цей холестерин, з яким все так борються?
Що таке холестерин і з чим його їдять
Насправді, тільки 20% холестерину ми отримуємо разом з продуктами харчування. Решта 80% виробляються у нашій печінці. Не варто захоплюватися виробниками, які гордо пишуть на пляшці олії «Без холестерину!». Його там і бути не може, адже він міститься тільки в продуктах тваринного походження.
Вважати холестерин «абсолютним злом» неправильно, хоча б тому, що не весь холестерин однаковий.
Ліпопротеїн низької щільності (ЛПНЩ) — дійсно «поганий холестерин». Це воскоподібна речовина, яка відкладається на стінках судин, звужуючи їх просвіт. Його надлишок може призвести до атеросклерозу та інших захворювань серцево-судинної системи.
Ліпопротеїн високої щільності (ЛПВЩ) — це «хороший холестерин». Він відповідає за виведення надлишку жирів з організму. Також холестерин бере участь у синтезі вітаміну D і різних гормонів.
Мета препаратів, що знижують холестерин, знизити рівень саме ЛПНЩ.
1. Що ж таке червоний дріжджовий рис?
Червоний дріжджовий рис — це вид рису, який покритий особливим видом цвілі Monascus purpureus. Саме вона надає йому характерний червоний колір.
У ферментированном рисі містяться особливі рослинні речовини — статини. Вони знижують вироблення гормону, який відповідає за продукцію холестерину в печінці. Статин, який міститься в червоному дріжджовому рисі, називається монаколин К.
2. Поліпшення роботи серця
Нормалізація рівня холестерину:
-
зменшує навантаження на серце;
-
нормалізує артеріальний тиск;
-
знижує ризик розвитку ішемічної хвороби серця.
3. Протизапальний ефект
Статини, які містяться в червоному дріжджовому рисі, не тільки знижують рівень ЛПНЩ. Дослідження показують, що вони здатні боротися із запальними реакціями нашої імунної системи.
Таким чином можна запобігти багато хронічні захворювання, а також знизити ризик виникнення загальних інфекцій.
4. Здоров'я кісток
Вчені виявили залежність між споживанням червоного дріжджового рису і рівнем щільності кісткової тканини. Цей продукт допомагає знизити ризик розвитку остеопорозу і зробити ваші кістки здоровіше.
5. Запобігання метаболічного синдрому
Метаболічний синдром — це цілий комплекс порушень в роботі організму, який включає в себе:
-
гіпертонію;
-
ожиріння;
-
високий рівень холестерину.
Цей синдром з кожним роком все частіше діагностують терапевти.
Дослідження показали, що червоний дріжджовий рис не тільки допомагає знизити холестерин, але і підтримує нормальний рівень цукру в крові.
6. Зниження ваги
Незважаючи на те, що рис містить багато вуглеводів, він допомагає схуднути. Страва з рису будь-якого надовго створює відчуття ситості. А корисні властивості червоного дріжджового рису лише посилюють його ефективність у боротьбі із зайвою вагою. Адже надлишковий холестерин може збільшити ризик ожиріння.
7. Правила прийому
Незважаючи на велику кількість корисних властивостей, у червоного дріжджового рису є і деякі побічні ефекти. Їх необхідно враховувати, починаючи прийом добавок:
-
Дріжджовий рис не можна приймати в період вагітності і годування груддю.
-
Якщо ви страждаєте від проблем з нирками і печінкою, перед початком прийому проконсультуйтеся з лікарем.
-
Не рекомендується комбінувати добавки на основі червоного дріжджового рису з іншими препаратами для зниження холестерину, антибіотиками і антидепресантами.
Піклуйтеся про своє здоров'я! Вибирайте добавки червоного дріжджового рису тільки від надійних виробників, які стежать за якістю своєї продукції.
- Здорове харчування для підтримки печінки: продукти та дієтаПечінка виконує життєво важливі завдання у людини. Щоб забезпечити їй нормальне функціонування та допомогти залишатися здоровою, необхідно правильно харчуватися та вживати вітаміни для печінки.Повна версія статті
- Харчові джерела заліза: що варто включити в раціонВ організмі залізо міститься в еритроцитах. Найкращий варіант його підвищення – біологічно активні добавки та вітаміни заліза. Джерела мікроелементу бувають рослинного та тваринного походження. Розглянемо кожен, а також залізо вітамін, для чого та як використовується.Повна версія статті