Продавець Vitamins — інтернет-магазин вітамінів та мінералів розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
3429 відгуків
promo_banner
+380 (44) 333-44-41
+380 (98) 333-44-70
+380 (50) 333-44-70
+380 (93) 170-29-16
вул.Степана Бандери 77, Львів, Україна
Кошик
Vitamins — інтернет-магазин вітамінів та мінералів

11 причин приймати пробіотики

11 причин приймати пробіотики

Пробіотики (пробіотичні бактерії) – це мікробні культури, які регулюють роботу кишечника. Розщеплення продуктів, всмоктування корисних речовин і інші процеси відбуваються правильно тільки при достатній кількості. Крім того, вони допомагають виробляти вітаміни В 12 і До, фолієву кислоту, а також нейтралізують токсини, які утворюються в процесі травлення. Брак корисних бактерій призводить до дисбактеріозу.

Відкрив пробіотики Мечников, за що був удостоєний Нобелівської премії. В даний час вчені налічують близько 600 штамів. У кисломолочних продуктах, як правило, присутні три основних види – біфідо-, ентеро - і лактобактерії.

Лактобактерії живуть у товстій кишці і зміцнюють її стінки. Вони відповідають за нормальне засвоєння поживних речовин, допомагають розщеплювати лактозу і борються з несвіжим диханням.

Біфідобактерії також допомагають засвоювати їжу і воду, перешкоджають здуття живота, метеоризму, сприяють правильній роботі видільної системи.

Ентеробактерії відповідають за синтез вітаміну К і запобігають розвиток патогенної флори.

Де містяться пробіотикиДе містяться пробіотики

Основним джерелом мікробних культур служать кисломолочні продукти – кефір, ряжанка, йогурт. Є вони і в дріжджовому хлібі, злаках і квасі, але в незначних кількостях. А от товари зі значним вмістом «хімії», наприклад, газовані напої, призводять до зменшення корисної мікрофлори. Також її ворогами є цукор і рафіновані продукти з мінімальним вмістом клітковини.

Причини для прийому

Пробіотики дуже корисні для організму, вони:

  1. Допомагають розщеплювати холестерин.
  2. Забезпечують потрібний рівень кислотності в травному тракті.
  3. Нормалізують прохідність кишечника, показані при колітах, діареї, хвороби Крона.
  4. Борються з шкідливими вірусами, бактеріями і грибками за рахунок того, що виконують функцію природних антибіотиків.
  5. Допомагають роботі печінки.
  6. Сприяють засвоєнню вітамінів і мінералів з їжі. Не важливо, наскільки якісні продукти ви їсте – якщо кишечник не справляється зі своєю роботою, «користь» просто не буде засвоюватися.
  7. Активізують виробництво вітамінів групи В.
  8. Регулюють всмоктування кальцію.
  9. Пом'якшують непереносимість лактози – пробіотики у ферментованих продуктах (наприклад, йогурті) руйнують лактозу до того, як вона потрапляє в товстий кишечник, а бактерії в тому ж йогурті допомагають краще її перетравити.
  10. Підвищують захисні сили організму, так як імунна система людини безпосередньо залежить від стану здоров'я кишечника. Особливо важливо стежити за раціоном під час перехідних осінньо-весняних періодів.
  11. Бактерії, які знаходяться в кишечнику, відповідають за вироблення 95% серотоніну – «гормону щастя» тому якщо «сумує» ваш кишечник, сумуєте й ви самі.

Лікарі часто призначають пробіотики разом з антибіотиками. Перші допомагають відновити мікрофлору, так як антибіотики вбивають не тільки шкідливі, але і корисні мікроорганізми.

Де містяться пробіотикиДуже часто таблетки і капсули з пробіотичними бактеріями стають постійною добавкою до дитячого харчування. Це не дивно, адже більшість систем дитини ще не працює «на повну силу», тому виникають часті дисбактеріози.

З допомогою йогуртів і кефіру цілком можна підтримувати нормальний склад мікрофлори кишківника. Дієтологи стверджують, що достатньо приймати 2-4 склянки щодня. На жаль, якщо ситуація запущена і кишечник вже дав збій, то цього буде мало. А ще, щоб пробіотики працювали максимально ефективно – їх повинно бути не тільки багато, але вони повинні бути живими навіть після «купання» в соляної кислоти шлунка.

Підтримати організм і істотно підвищити концентрацію корисних бактерій допоможуть біологічно активні добавки. Багато з них виконані у вигляді капсул, і саме капсульна оболонка допомагає (хоча б частково) зберегти бактерії живими аж до їх доставки в кишечник.

Тепер ви самі переконалися в користі пробіотиків і знаєте, що не завжди їх потрібну кількість можна отримати з їжі, особливо, якщо проблеми з кишечником вже «у наявності». Не затягуйте з відновленням корисної мікрофлори, а вона в свою чергу захистить вас під час перехідного осіннього періоду і подарує гарний настрій!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner