Продавець Vitamins — інтернет-магазин вітамінів та мінералів розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
2910 відгуків
promo_banner
+380 (44) 333-44-41
+380 (98) 333-44-70
+380 (50) 333-44-70
+380 (93) 170-29-16
вул. Японська, 7, Львів, Україна
Кошик
Vitamins — інтернет-магазин вітамінів та мінералів

10 прянощів для різдвяної вечері

10 прянощів для різдвяної вечері

Різдво – одне з найбільш шанованих християнських свят з багатовіковими традиціями. Напередодні світлого дня прийнято постити, а до вечірньої трапези приступати після появи першої зірки. На святковому столі має бути 12 пісних страв – за кількістю апостолів.

Для сучасних українців Різдво – не стільки церковне свято, скільки привід зустрітися з рідними, близькими друзями і хрещениками. І такий день хочеться провести тепло, затишно й ароматно.

Щоб ваша Різдвяна вечеря вдалася на славу, використовуйте спеції. Завдяки добавкам прості пісні страви набувають більш цікавого смаку. Аромат вишуканих прянощів сприяє святковій атмосфері та гарному настрою.  

Духмяний перець

Духмяний перець горошком – висушений плід тропічного дерева піменти з гострим і пекучим смаком.

Плоди піменти містять вітаміни та мінеральні речовини, необхідні для життєдіяльності людини. Найбільш цінним є поєднання відразу декількох вітамінів групи В: В1, В2, В6.

Духмяний перець використовують у консервації – солоні огірки та помідори набувають більш пікантного смаку.

Спецію можна додавати в перші страви. Завдяки духмяному перцю, пісний борщ, поданий на різдвяний стіл, буде радувати гостей специфічним ароматом і пекучим смаком.

Сушеный чеснок

Сушений часник

До борщу за традицією подають пампушки з часником, які можна приготувати в домашніх умовах. Для випічки беруть сушений часник у фабричній розфасовці. Ту ж суміш додають у борщі та соуси.

У цьому овочі міститься унікальний набір мікроелементів, який зміцнює імунну систему. Часник – кращий продукт для профілактики сезонних застуд і вірусних захворювань.

Кріп

Одна з найдоступніших і популярних спецій в Україні – кріп. У літню пору ми використовуємо зелень, а взимку присмачуємо їжу насінням. Крім передачі терпких смакових якостей насіння кропу позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту. Насіння кропу додають у салати, супи і рибні страви.

Коріандр

Однорічна трав'яниста рослина дає насіння, багате ефірними маслами і корисними мікроелементами. У складі прянощі присутні вітаміни А, В1, В2, В3, В5, В6, С, Е, фолієва кислота. У насінні коріандру міститься велика кількість магнію, необхідного для роботи серця.

Пряність з різким специфічним запахом і незвичайним гіркуватим смаком використовують в азіатській і грузинській кухні. Українці теж оцінили смак і корисність прянощі. Сушене насіння коріандру використовують для приготування овочевих салатів, маринадів і домашньої випічки.

Базилик

Базилік

Ароматна зелень з гірчинкою і солодким післясмаком допомагає перетворити найбільш банальне блюдо в кулінарний шедевр. Базилік застосовують для поліпшення смакових якостей м'ясних і рибних страв, кладуть у салати, соуси, маринади, соління, напої. Базилік можна додати в традиційний різдвяний узвар із сухофруктів. Прохолодний напій стане ще більш освіжаючим і корисним – базилік має антибактеріальну, тонізуючу і спазмолітичну дію.

Гвоздика

Пряність представляє собою висушені нерозкриті бутони гвоздичного дерева. Харчова добавка – лідер за вмістом вітамінів групи В. Спеція має седативні, спазмолітичні та антисептичні властивості. Гвоздику рекомендують для профілактики хвороб крові.

У кулінарії пряність використовують для приготування кондитерських страв. Для різноманітності різдвяного меню гвоздику кладуть у кутю, узвар, меленою спецією посипають печені яблука.

Куркума

Рослина роду імбирних з бульбами яскравого кольору володіє значним переліком корисних властивостей. Куркума уповільнює процеси старіння, знімає запалення, має м'яку седативну дію, допомагає боротися з депресією, лікує розлади шлунка, нівелює прояви сезонної алергії.

Гіркуватий смак приправи добре розкривається в гарнірах і рибних стравах. Спеція надає злаковим незвичайний оранжево-жовтий відтінок. Якщо додати куркуму в кутю, традиційне різдвяне блюдо отримає більш насичений смак і східний колорит.

Лавровий лист

Листя вічнозеленого деревця має тонізуючу дію. Один тільки запах лавра робить нас більш активними і життєрадісними.

Лавр надає стравам гіркуватий насичений смак. Пісний суп, присмачений всього 1-2 листками, стане набагато смачнішим і ароматнішим. Лавр особливо хороший для грибних супів. Саме в цьому поєднанні максимально розкриваються смакові якості приправи й основного інгредієнта.

АнисАніс

В якості приправи використовують сухе насіння рослини. Спеція має солодкуватий пряний смак.

Плоди анісу стимулюють діяльність кишечника і бронхів, сприяють виведенню піску з нирок, надають легкий проносний ефект.

Кухарі вважають аніс універсальним. Приправу можна додати в кутю, домашню випічку або використовувати для приготування незвичайного рибного стейка.

 Кориця

Один тільки аромат східної прянощі має унікальну здатність знижувати тривожність і підвищувати настрій. Кориця зміцнює імунітет, покращує пам'ять, допомагає концентрувати увагу.

Випічка з корицею – найкраще частування на святковому столі. Пряність використовують для приготування куті, солодкої випічки, меленою корицею посипають печені яблука.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner