Продавець Vitamins — інтернет-магазин вітамінів та мінералів розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
2911 відгуків
promo_banner
+380 (44) 333-44-41
+380 (98) 333-44-70
+380 (50) 333-44-70
+380 (93) 170-29-16
вул. Японська, 7, Львів, Україна
Кошик
Vitamins — інтернет-магазин вітамінів та мінералів

Корисні рецепти млинців та начинок до них

Корисні рецепти млинців та начинок до них

Тонкі, як ажурне плетіння, і пишні, як подушка, скручені в неймовірні фігури і викладені акуратною стопкою – наближається масляна, коли неможливо встояти перед млинцями. До того ж для них готують нескінченні варіанти солодких, гострих, жирних начинок. Загалом, смакота.

З іншого боку, масляна – не привід забувати про правильне харчування. Як знайти компроміс між бажанням віддатися обжерливості та здоровим глуздом? Розповідаємо!

Корисне тісто для млинцівКорисне тісто для млинців – яке борошно вибрати?

Щоб вважатися корисними, млинці повинні бути приготовані з правильної борошна. Замість білого пшеничного бажано використовувати цільнозернове, каштанове, кукурудзяне, спельтове, вівсяне, гречане, кокосове або рисове борошно. Як варіант, можна вибрати готову суміш для млинців, до складу якої входить цільнозернове або мигдалеве борошно. Така суміш дуже зручна у використанні.

Цільнозернове борошно забезпечує організм складними вуглеводами, які довше перетравлюються, забезпечуючи відчуття ситості. Крім того, воно має низький глікемічний індекс і не викликає швидких змін рівня глюкози в крові. Також воно містить клітковину, яка позитивно впливає на травний тракт.

Що стосується начинки, то бажано вибирати продукти, в яких смак поєднується з корисністю. Благо, варіантів не злічити – м'ясо птиці, морепродукти, свіжі фрукти, сухофрукти, горіхи, насіння і багато іншого. Ось кілька рецептів млинців та начинок як традиційних, так і незвичних, але дуже апетитних.

Як смажити млинці

Переважна більшість людей знає, як смажити млинці, але, на всяк випадок, коротенько згадаємо основний алгоритм дій.

Перемішати інгредієнти для тіста (до однорідної маси без грудочок), можна міксером або вінчиком. Дати устоятися приблизно 30 хвилин.

Змастити невеликою кількістю масла або органічного кулінарного жиру розігріту сковороду (за наявності сковороди з антипригарним покриттям можна обійтися і без масла).

За допомогою ополоника налити тісто на сковороду, так, щоб воно розтеклося на її дні тонким шаром. Обсмажувати з двох сторін до золотистого кольору.

5 найкорисніших сумішей для тіста

1. Млинці на пахті

2. Млинці з гречаного борошна

3. Млинці з кукурудзяного борошна

4. Млинці зі спельтового борошна

5. Веганські млинці

Замість знежиреного молока можна використовувати сухе молоко, що ще більше знизить загальну калорійність страви, а в якості підсолоджувача, наприклад, стевію.

Рецепти начинок

Тепер потрібно приготувати начинку, в якості якої може служити незліченна кількість продуктів – варіанти обмежує лише фантазія.

1. Сирна начинка

  • 400 г нежирного сиру;
  • 2 ст. ложки пахти;
  • 1 ч. ложка ванільного цукру;
  • 4 ст. ложки підсолоджувача.

Приготування

Насипати сир в глибоку тарілку, додати пахту, ваніль і цукор. Розім'яти інгредієнти виделкою і ретельно перемішати.

Готову начинку викласти з одного краю млинця і згорнути його в рулет.

З джемом, медом або шоколадною глазур'ю ці млинці будуть просто чудові.

Рецепты начинок2. Начинка з сиру маскарпоне, полуниці і м'яти

  • 250 г сиру маскарпоне; 1 упаковка сиру маскарпоне (250 г)
  • 1 ч. ложка ванільного цукру;
  • 250 г полуниці;
  • 3-5 листочків свіжої м'яти;
  • 0,5 склянки нежирних вершків або сколотин.

Приготування

У миску покласти сир маскарпоне, додати ванільний цукор і ретельно перемішати. Нарізати полуницю часточками і подрібнити листя м'яти. На готовий млинець викласти столову ложку сиру і розподілити його на половині млинця, покласти полуницю і посипати порубаною м'ятою. Млинець скласти вчетверо і залити збитими вершками.

3. Начинка з курки і зеленого горошку

  • 1 курине філе;
  • 200 г замороженого горошку;
  • 1 чайна ложка куркуми;
  • 1 столова ложка орегано.

Приготування

Куряче філе помити, просушити паперовим рушником і нарізати невеликими кубиками. Покласти в каструлю з товстим дном (або в глибоку сковороду), залити 2 склянками води, посолити і довести до кипіння. Додати горошок і варити на маленькому вогні до готовності. Злити воду, додати до курки з горошком спеції і протушкувати 3-5 хвилин. Викласти гарячу начинку на млинці і згорнути їх рулетом. Подавати з нарізаними кубиками помідорами і листям салату, рясно скропленими лимонним соком.

4. Веганська начинка

  • 1/2 пачки (150 г) сиру тофу;
  • 2 банана;
  • 2 ст. ложки тростинного цукру;
  • 1 ч. ложка ванільного цукру.

Приготування

Змішати всі інгредієнти блендером до однорідної маси, нанести на млинці і згорнути їх в рулет. Можна подавати з фініковим мусом або з мусом інших фруктів. Ви також можете посипати їх кокосовою стружкою або полити розтопленим веганським шоколадом.

Сподіваємося, щось з представлених страв прийдеться вам до смаку. Приємного апетиту!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner