Продавець Vitamins — інтернет-магазин вітамінів та мінералів розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
2923 відгуків
promo_banner
+380 (44) 333-44-41
+380 (98) 333-44-70
+380 (50) 333-44-70
+380 (93) 170-29-16
вул. Японська, 7, Львів, Україна
Кошик
Vitamins — інтернет-магазин вітамінів та мінералів

5 рецептів пасок навіть для тих, хто не любить випічку

5 рецептів пасок навіть для тих, хто не любить випічку

Незалежно від релігійних поглядів усі українці люблять Великдень. Це можливість зібратися всією родиною, запросити друзів і родичів, поспілкуватися за святковим столом і спробувати смачну святкову паску, приготовану з особливим старанням.

Ми хочемо запропонувати кілька простих рецептів паски, доступних для приготування в домашніх умовах. У нашій статті ми розповімо про те, як приготувати звичайну паску, як вразити гостей кулінарним мистецтвом, чи можливо приготувати веганську паску і які ще є оригінальні способи урізноманітнити великоднє меню.

Рецепт №1: Просто і смачноРецепт №1: Просто і смачно

Цей рецепт можуть узяти на озброєння як початківці домогосподарки, так і досвідчені, у яких немає часу й можливості експериментувати. Зіпсувати таку паску неможливо – алгоритм дій та підбір продуктів повністю виключають невдачу.

Для приготування звичайної паски знадобиться:

  • яйця – 5 шт;
  • молоко - 0,5 л;
  • вершкове масло – 200 г;
  • цукор – 2 склянки;
  • дріжджі в брикеті – 50 г;
  • борошно – 1 кг;
  • родзинки, курага – за смаком.

Як готувати:

  1. У глибоку миску розбити яйця, висипати цукор і гарненько збити міксером, вінчиком або перетерти ложкою.
  2. Розтопити вершкове масло на водяній бані.
  3. Підігріти молоко до кімнатної температури.
  4. Дріжджі подрібнити й залити їх невеликою кількістю теплого молока, розмішати до однорідності і вилити в ємність залишок.
  5. Змішати всі готові компоненти й залишити на 13-15 годин.
  6. Домісити в опару борошно й начинку (родзинки, курагу).
  7. Готове тісто помістити у форми й залишити на пів години в теплі (форми заповнюють не більш, ніж на 1/3).
  8. Коли тісто підніметься, форми поміщають у попередньо розігріту духовку і випікають до готовності.
  9. Готові паски прикрашають глазур'ю з білків із цукровою пудрою або ваніліном. Для кращого схоплювання прикрашені паски знову поміщають у духовку на 5-10 хвилин.

Тісто, приготоване за цим рецептом, виходить трохи рідкуватим – так і повинно бути.

Рецепт № 2: Як здивувати гостей і домочадцівРецепт № 2: Як здивувати гостей і домочадців

Весь тиждень до Великодня й тиждень після магазинні полиці ломляться від пасок, вдома в кожної господині випікаються все ті ж паски. Якщо ви хочете виділитися, здивувати своїх домочадців і прикрасити святковий стіл чимось особливим, наступний рецепт для вас.

На святковий стіл можна подавати здобні плетені віночки з маком.

Що потрібно для тіста:

  • борошно – 220 г;
  • цукор – 3 столові ложки;
  • щіпка солі;
  • терті прянощі за смаком (мускатний горіх, кардамон, кориця, цедра лимона та ін.);
  • яйце – 1 шт;
  • вершкове масло – 50 г;
  • жовток – 1 шт;
  • зерна маку – 3 столових ложки.

Для опари:

  • молоко – 120 г;
  • борошно – 70 г;
  • цукор – 1 чайна ложка;
  • дріжджі – 15 г.

Усі продукти мають бути кімнатної температури.

Як готувати опару:

  1. Цукор, дріжджі і крупчатку заливаємо теплим молоком, розмішуємо й залишаємо на 25-30 хвилин.
  2. Після того, як опара підніметься, додаємо розтоплене вершкове масло, яйця, цукор, сіль і спеції.
  3. Перемішуємо й невеликими порціями додаємо борошно.
  4. Замішуємо, накриваємо суміш харчовою плівкою й залишаємо на 1-1,5 години в теплі.
  5. Коли тісто підросте. його потрібно обім'яти, виготовити з нього довгу «ковбаску» й порізати її на частини (парна кількість).
  6. З кожного шматочка робимо довгу мотузку, складаємо заготовки попарно, скручуємо в косичку, формуємо кільце, добре закріплюємо краї й залишаємо на 15-20 хвилин.
  7. Обмазуємо плетенку жовтком і посипаємо маком.

Плетенки випікають за температури 180-190 градусів упродовж 20 хвилин. Готовність визначають за рум'яною скоринкою.

Здобні віночки використовують як підставки для крашанок. Подібна прикраса виглядає дуже цікаво й у дусі християнських традицій.

Рецепт №3: веганські паскаРецепт №3: веганська паска

Вегани відмовляються вживати будь-які страви, у складі яких є інгредієнти тваринного походження. Молоко, яйця і тваринний жир для них під забороною. Спеціально для веганів ми пропонуємо оригінальний рецепт паски з бананом і газованою водою. Приємного апетиту!

Інгредієнти:

  • банан – 1 шт;
  • родзинки – 50 г;
  • свіжовичавлений лимонний сік – 5 мл;
  • газована вода – 250 мл;
  • борошно – 250 г;
  • розпушувач тіста – 10 г;
  • соняшникова олія – 30 мл;
  • тростинний цукор – 100 г;
  • цукрова пудра – 100 г;
  • сіль за смаком;
  • апельсиновий сік – 50 мл.

Як готувати:

  1. В одній ємності подрібнити банан і додати апельсиновий сік, влити 210 мл води, олію, висипати цукор і додати родзинки.
  2. У другу ємність просіяти борошно, змішане з розпушувачем і сіллю.
  3. Додати борошно в миску з банановим тістом.
  4. Суміш розлити у форми і помістити в розігріту духовку. Випікати за температури 180 градусів упродовж 1 години.
  5. Для глазурі 40 мл газованої води змішують із цукровою пудрою й лимонним соком і варять на невеликому вогні до загусання (приблизно 5 хвилин). Верхівки ще гарячих пасок змащують глазур'ю.

Середній час приготування веганскої паски з бананом – не більше 1,5 годин.

Рецепт № 4: готуємо без дріжджівРецепт № 4: готуємо без дріжджів

Незважаючи на те, що дріжджі надають випічці особливий здобний смак і аромат, багато домогосподарок воліють готувати без них. Робиться з двох міркувань: по-перше, бездріжджова випічка менш калорійна, а значить не загрожує стрункій фігурі; по-друге, бездріжджове тісто готувати набагато простіше і швидше.

Які продукти потрібні для бездріжджової сирної паски:

  • вершкове масло – 200 г;
  • борошно – 4 склянки;
  • яйця – 5 штук;
  • сир – 600 г;
  • цукор – 1 склянка;
  • ванілін – 10 г;
  • сода – 1 чайна ложка;
  • лимонний сік – 50 мл;
  • сіль – 1 щіпка;
  • цукати, родзинки, курага – за смаком.

Інгредієнти для глазурі:

  • білок яєчний – 1 шт;
  • цукор – 0,5 стакан.

Як готувати:

  1. У миску розбити яйця, висипати звичайний і ванільний цукор, ретельно розмішати.
  2. Вершкове масло розтопити, влити в яєчно-цукрову суміш, додати сіль і лимонний сік, перемішати.
  3. Додати сир, добре перемішати.
  4. Перемішати крупчатку із содою й поступово додавати в сирне тісто, попутно замішуючи, щоб у тісті не було грудочок.
  5. Додати цукати, сухофрукти.
  6. Розкласти масу у форми, поставити в розігріту духовку, готувати 40-50 хвилин за температури 180 градусів. Готовність перевіряти зубочисткою.
  7. Збити білок і цукор для глазурі.
  8. Верхівки готових пасочок змастити глазур'ю і прикрасити кондитерською посипкою.

Сирна паска готується упродовж 1,5 години. Господині не потрібно стежити за опарою й тістом: наш рецепт – це смачна й корисна випічка нашвидкуруч!

Рецепт №5: паска ПанеттонеРецепт №5: паска Панеттоне

Паска Панеттоне – традиційна італійська випічка, якою пригощаються на Різдво і Великдень. За своїм смаком цей продукт дуже нагадує наші паски, однак тісто для нього роблять більш легким і пористим, до того ж ще й начинку італійської паски попередньо замочують у ромі.

Для Панеттоне потрібні спеціальні інгредієнти: вміст білка в пшеничному борошні має бути не менше 13 г на 100 г. Звичайно, можна використовувати звичайну пшеничну крупчатку з найближчого магазину, але результат буде не зовсім той, що потрібно.

Продукти для приготування Панеттоне:

  • молоко – 240 мл;
  • борошно – 720 г;
  • цукор – 120 г;
  • вершкове масло – 120 г;
  • сухі дріжджі – 10 г;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • яйця – 2 шт;
  • жовтки – 3 шт;
  • цукати – 120 г;
  • родзинки – 180 г;
  • ром – 200 мл;
  • кедрові горіхи або мигдаль – 100 г;
  • лимонна цедра – 2 чайних ложки;
  • ванілін – 1 чайна ложка.

Як готувати Панеттоне:

  1. Нагріти молоко до температури 30-35 градусів, додати дріжджі і 1 ложку цукру.
  2. Розтопити масло з цукром, дати суміші охолонути й додати в опару, масу добре вимісити.
  3. В окрему миску розбити 2 цілих яйця й додати 3 жовтки.
  4. Яєчну суміш вилити в опару, додати туди сіль і просіяти половину борошна.
  5. Натерти лимонну цедру, змішати з родзинками, цукатами, горіхами, додати 1 чайну ложку борошна і висипати в опару.
  6. Додати в тісто ванілін і добре перемішати.
  7. Невеликими порціями висипати решту борошна й ретельно вимісити.
  8. Готову субстанцію кладуть у глибоку ємність, змащену жиром, і залишають у теплі на кілька годин.
  9. Коли тісто підніметься, його поміщають у підготовлені форми.
  10. Верхівку паски змащують маслом і залишають на 30 хвилин.
  11. Потім форму поміщають у духовку і випікати 40-45 хвилин за температури 180 градусів. Готовність паски визначають за допомогою зубочистки.

Перед тим, як почати підготовку італійської паски, сухофрукти замочують у ромі мінімум на 10 годин.

Панеттоне прикрашають глазур'ю, помадкою, посипають родзинками й кедровими або мигдальними горіхами.

Що купити, щоби паска була не тільки смачною, але й корисною

Якщо ви невибагливі, інгредієнти для випічки можна придбати в найближчому магазині. Але для здоров'я кориснішими будуть екологічні гіпоалергенні продукти, які можна купити в спеціалізованих відділах супермаркетів або замовити через інтернет..

Для своєї випічки вибирайте:

Екологічні продукти зроблять ваші паски смачними й корисними, а свято незабутнім. Замовляйте заздалегідь, щоб усе встигнути!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner