Продавець Vitamins — інтернет-магазин вітамінів та мінералів розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
2923 відгуків
promo_banner
+380 (44) 333-44-41
+380 (98) 333-44-70
+380 (50) 333-44-70
+380 (93) 170-29-16
вул. Японська, 7, Львів, Україна
Кошик
Vitamins — інтернет-магазин вітамінів та мінералів

8 яскравих зігріваючих напоїв, які варто спробувати

8 яскравих зігріваючих напоїв, які варто спробувати

А які вимоги ви висуваєте до зимових напоїв? Смачні, зігріваючі, ароматні... А ще корисні. Адже в сезон застуди всі засоби гарні, щоб зміцнити імунітет.

Сьогодні ми пропонуємо вам добірку рецептів саме таких напоїв. Готувати їх дуже просто. Смак їх задовольнить будь-якого гурмана. А ароматні спеції, фрукти, ягоди та мед роблять їх неймовірно корисними для здоров'я.

1. Золоте молоко

Будь-яке блюдо, куди додається куркума, стає яскравим та корисним. І не тільки блюдо, але і напій. Ця спеція має безліч корисних властивостей, яким ми присвятили цілу статтю. Вона бореться із запаленнями, покращує роботу нервової системи і зміцнює імунітет. А це все так необхідно нам в осінньо-зимовий сезон застуд і депресій.

Цей зігріваючий і заспокійливий напій добре пити на ніч.

Золоте молокоІнгредієнти:

Приготування:

Всі інгредієнти змішуємо в каструльці і нагріваємо на слабкому вогні до необхідної температури. Проціджуємо і відразу насолоджуємося смаком.

 

2. Затишний чай-латте

Традиційний індійський чай масала — це коктейль спецій та феєрверк аромату. Прянощі благотворно впливають на травлення і поліпшують обмін речовин. Детальніше про корисні властивості цих горошинок і порошочков читайте в нашій статті «12 спецій, які зроблять ваше життя смачнішим і здоровіше».

Чай-латтеІнгредієнти:

Приготування:

1. Замочуємо спеції у воді на півгодини.

2. Додаємо ройбуш і молоко, доводимо до кипіння.

3. Кип'ятимо на повільному вогні протягом 5 хвилин.

4. Знімаємо з вогню, злегка охолоджуємо і додаємо мед або кленовий сироп.

 

3. Гарячий шоколад

Навіть у самий похмурий і вогкий осінній вечір ваш настрій підніме чашка гарячого шоколаду. Натуральні какао-продукти багаті антиоксидантами. А нагрів лише активізує корисні речовини какао.

Але щоб приготувати по-справжньому корисний напій, не поспішайте бігти в найближчий супермаркет за готовими сумішами. Вони містять багато цукру і непотрібних хімічних добавок: ароматизаторів, консервантів, стабілізаторів. Краще приготуйте свою здорову версію цього напою.

Гарячий шоколадІнгредієнти:

  • 1,5 ст. л. какао-порошку;

  • 2 ст. л. тростинного цукру або іншого корисного підсолоджувача;

  • 3 ст. л. води;

  • екстракт ванілі;

  • 1 ст. молока (звичайного, рисового або кокосової).

Приготування:

1. Змішуємо какао-порошок, цукор і воду в маленькій каструльці. Нагріваємо на слабкому вогні протягом 2 хвилин, постійно помішуючи.

2. Додаємо молоко і краплю ванільного екстракту.

3. Ретельно помішуємо і доводимо до кипіння.

Ви можете на свій розсуд додати улюблену спецію: корицю або кайєнський перець.

 

4. Червоний цитрусовий чай

Цей кисло-солодкий напій з яскравим цитрусовим ароматом чудово замінює звичайний чай. Мед та лимон — це традиційні символи боротьби з простудними захворюваннями. Вони багаті вітамінами, мінералами і підтримують наше здоров'я взимку.

Червоний цитрусовий чайІнгредієнти:

  • 2 ст. л. чаю каркаде;

  • 2 дольки лимона;

  • 2 часточки апельсина;

  • 2 дольки грейпфрута;

  • 500 мл води;

  • мед або цукор за смаком.

Приготування:

1. Цитрусові очищаємо від шкірки і плівок.

2. Каркаде і фрукти викладаємо в каструлю і заливаємо окропом.

3. Ставимо на слабкий вогонь і доводимо до кипіння.

4. Знімаємо з вогню й даємо настоятися 2-3 хвилини. Мед або цукру додаємо перед подачею.

 

5. Обліпиховий напій

Навіть якщо ви не є шанувальником цієї своєрідної ягоди, цей напій змінить ваше до неї ставлення. Обліпиха багата вітаміном C і бета-каротином. З неї варять варення, роблять соки, зацукровують.

Ми радимо приготувати такий гарячий напій, в якому облепиховая кислинка відтіняється пряними спеціями.

Обліпиховий напійІнгредієнти:

  • 100 г обліпихи;

  • 1 ч. л. тертого імбиру;

  • 1 паличка кориці;

  • 1 зірочка бадьяна;

  • 500 мл води;

  • мед або цукор за смаком.

Приготування:

1. У каструльці розминаємо виделкою обліпиху, додаємо тертий імбир, цукор і перемішуємо.

2. Заливаємо водою і ставимо на вогонь. Коли напій закипить, знімаємо з вогню і додаємо спеції.

3. Накриваємо кришкою, щоб напій настоявся (близько 7 хвилин).

4. Перед подачею додаємо мед.

 

6. Безалкогольний глінтвейн

Який же морозний вечір без глінтвейну? А якщо ви не вживаєте алкоголь, то цей напій можна зробити і безалкогольним. Користі в ньому буде більше, а смак залишиться таким же пряним і святковим.

Безалкогольний глінтвейнІнгредієнти:

  • 1 л вишневого соку;

  • 3 ст. л. ягідного сиропу;

  • 3 ст. л. меду;

  • 4 часточки апельсина;

  • 4 часточки лимона;

  • 1 паличка кориці;

  • 3 бутончики гвоздики;

  • 1 зірочка бадьяна.

Приготування:

1. Сік наливаємо в каструлю і ставимо на маленький вогонь.

2. Додаємо спеції і фрукти. Краще брати тільки м'якоть від цитрусових, без плівок і шкірки.

3. Прогріваємо напій, але не доводимо до кипіння.

4. Перед подачею додаємо мед.

 

7. Імбирний чай

Корінь імбиру вже не є для нас екзотичної спецією. Він міцно зайняв місце серед продуктів, які ми використовуємо для боротьби із застудами, зміцнення імунітету. А ще корінь імбиру благотворно впливає на травлення і допомагає справитися з нудотою навіть при токсикозі.

Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт імбирного чаю, який зігріє вас холодним ввечері.

Імбирний чайІнгредієнти:

  • 1 л води;

  • 2-3 см кореня імбиру;

  • спеції (кориця, аніс, гвоздика, фенхель) за смаком;

  • мед і лимон для подачі.

Приготування:

1. Очищаємо корінь імбиру і тонко нарізаємо пластинками.

2. В заварник кладемо імбир, спеції і заливаємо окропом.

3. Даємо чаю настоятися 10 хвилин і подаємо з медом і лимоном.

 

8. Настій шипшини

Шипшину — один з рекордсменів за вмістом вітаміну C. Також він містить бета-каротин, вітаміни групи B і органічні кислоти.

Настій з шипшини — напій родом з дитинства. Його використовують для зміцнення імунітету і зняття запалень. Крім цього він має сечогінні та жовчогінні властивості.

Інгредієнти:

Шипшина закладаємо в термос і заливаємо окропом. Залишаємо настоятися на ніч.

Краще всього пити такий настій за півгодини до їжі.

 

Розфарбуйте осінні та зимові вечори яскравими фарбами зігріваючих і корисних напоїв!

Gaia Herbs, Органічне, золоте молоко, 3,7 унцій (105 м)Frontier Natural Products, Органічний подрібнений і просіяний шипшина без насіння, 16 унцій (453 р)Frontier Natural Products, Органічні цілісні зірки анісу, 16 унцій (453 р)Справжній шоколад, Real Live Chocolate, Go Raw, 6 упаковок по 8,5 г


 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner