Продавець Vitamins — інтернет-магазин вітамінів та мінералів розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
2911 відгуків
promo_banner
+380 (44) 333-44-41
+380 (98) 333-44-70
+380 (50) 333-44-70
+380 (93) 170-29-16
вул. Японська, 7, Львів, Україна
Кошик
Vitamins — інтернет-магазин вітамінів та мінералів

7 корисних солодощів для вашої дитини

7 корисних солодощів для вашої дитини

Як би ми ні намагалися годувати своїх дітей виключно здоровою їжею, вони все одно хочуть солодощів. Влітку з цим простіше: велика кількість фруктів і ягід може повністю замінити маленьким ласунам десерти. А ось взимку, особливо напередодні новорічних свят, від цукерок відмовитися набагато складніше.

Вихід є – готувати солодощі самостійно. Адже це зовсім нескладно.

Ми підібрали рецепти, які не віднімуть у вас багато часу і не потребуватимуть спеціальних кулінарних навичок. Так, вони теж містять цукор, мед, в них достатньо калорій. Але основні їх компоненти – натуральні сухофрукти, горіхи, насіння, які багаті вітамінами і мікроелементами.

Про користь сухофруктів ми вже писали в нашій статті «6 причин, щоб замінити цукерки сухофруктами». Тепер пропонуємо вам приготувати з цих сухофруктів смачні солодощі.

1. Медові батончики «Мюслі і чорнослив»

Одними з найбільш корисних солодощів можна вважати злакові батончики. Вони містять:

Такі батончики дуже просто приготувати у себе на кухні.

Інгредієнти:

Медові батончикиДля основи:

Для карамелі:

Приготування

1. Розігріваємо духовку до 180 градусів і запікаємо в ній горіхи, насіння і вівсяні пластівці близько 10 хвилин. Кілька разів суміш перемішуємо. Виймаємо і остуджуємо.

2. Чорнослив і курагу дрібно рубаємо. Змішуємо з горіхами, насінням і пластівцями, додаємо ізюм.

3. Мед і цукор змішуємо, ставимо на плиту і варимо. Необхідно нагріти карамель до 140 градусів або до стану твердого кульки (крапля карамелі застигає в твердий кулька на тарілці).

4. Суміш з горіхів і сухофруктів заливаємо гарячою карамеллю і ретельно перемішуємо.

5. Форму застеляємо пергаментом, перекладаємо в неї горіхово-карамельну масу. Пласт необхідно добре утрамбувати, можна зробити це плоским дном склянки чи кружки.

6. Залишаємо до повного застигання, а тому нарізаємо на батончики.

Такі солодощі можуть зберігатися 2-3 тижні без холодильника.

 

2. Батончики з сухофруктів

Для тих, хто страждає від алергії на мед або арахіс, можна також приготувати смачні батончики. У них ще більше сухофруктів! А незвичайну солодкість їм надають фініки. Цей фрукт містить багато калію і заліза, а також клітковину та вітаміни А і Є.

Інгредієнти:

Приготування

1. Фініки подрібнюємо блендером або м'ясорубкою з дрібною решіткою. Повинна вийти клейка тягуча маса.

2. Горіхи рубаємо блендером.

3. Курагу, чорнослив і родзинки також кладемо в блендер. Туди ж додаємо нарізаний скибочками лимон. Все подрібнюємо.

4. Змішуємо всі інгредієнти і добре вимішуємо.

5. Вийшло «тісто» розкачуємо між двома аркушами паперу для випічки. Товщина шару повинна вийти близько 6 мм. Нарізаємо пласт на батончики.

6. Сушимо батончики одним з доступних способів:

  • в сушарці для овочів;

  • 4-5 годин в духовці при 70 градусах;

  • 6-7 днів на підносі при кімнатній температурі, кілька разів перевертаючи.

Такі солодощі можуть зберігатися довго.

 

3. Халва

Халва – улюблена багатьма солодкість, родом з дитинства. Насправді, приготувати її вдома зовсім нескладно, а потрібні інгредієнти практично завжди є під рукою.

Інгредієнти:

Приготування

1. Насіння злегка обсмажуємо на сухій сковороді. Сильно засмажувати не варто, інакше халва вийде з вираженим смаком нерафінованої соняшникової олії.

2. Пересипаємо насіння в чашу блендера і починаємо подрібнювати. Спочатку перемелюємо до сухої дрібної крихти. Після почне виділятися масло, маса стане вологою і почне прилипати до стінок чаші.

3. На цьому етапі додаємо мед і ще раз перебиваємо.

4. Формуємо з мокрою і липкою крихти кульки-цукерки і ставимо на 15 хвилин у холодильник.

Домашня халва готова!

 

4. Козинаки з волоських горіхів

Ще одне дуже смачне поєднання меду і горіхів – це козинаки. Варіант з волоськими горіхами належить грузинській кухні. Такі козинаки відрізняються м'якістю і помірною солодкістю.

Волоські горіхи недарма мають таку форму. Вони покращують роботу головного мозку і стимулюють розумову діяльність. Про користь волоських і інших горіхів читайте в нашій статті «Топ 9 горіхів, вживаючи які ви станете в 9 разів здоровіше».

Інгредієнти:

Приготування

1. Рубаємо ножем горіхи. Шматочки не повинні бути занадто дрібними.

2. На великій сковороді або в сотейнику обсмажуємо горіхи на середньому вогні близько 3-4 хвилин. Масло додавати не потрібно.

3. Додаємо мед і цукор. Продовжуємо готувати, помішуючи, поки цукор не розтане. Суміш повинна вийти в'язкою.

4. Велику рівну поверхню застеляємо пергаментом і викладаємо на нього горіхову масу. Даємо охолонути 2-3 хвилини.

5. Руки змочуємо водою і формуємо з маси пласт у формі прямокутника завтовшки 6-7 мм Горіхи потрібно злегка спресувати руками.

6. Остуджуємо масу і нарізаємо на шматочки.

Козинаки краще зберігати загорнуті в пергамент, щоб вони не злипалися.

 

5. Арахісова помадка з медом

Склад цукерок, які так люблять наші діти, іноді краще не знати – нервова система буде целее. І цукор там далеко не найстрашніше. Але цукерки важко чимось замінити. Ці маленькі солодощі, загорнуті в яскраві фантики – символ дитинства.

Пропонуємо вам простий рецепт домашньої помадки, яка складе гідну альтернативу улюбленої багатьма «Корівки».

Інгредієнти:

Приготування

1. З'єднуємо в сотейнику цукор з водою, ставимо на плиту і на середньому вогні доводимо до кипіння.

2. Варимо, помішуючи, близько п'яти хвилин.

3. Знімаємо з плити, додаємо мед і арахісову пасту, перемішуємо до однорідного стану.

4. Довгасту форму застеляем пергаментом і виливаємо туди масу. Розрівнюємо і відправляємо в холодильник на 6-8 годин, щоб помадка застигла.

5. Готову помадку нарізаємо на маленькі цукерки.

Із зазначеної кількості продуктів вийде близько 30 цукерок.

 

6. Цукерки «Каштани»

Любителям шоколаду і арахісу доведеться за смаком ці цукерки. Вони особливо популярні в США. Там їх називають Buckeyes «кінський каштан».

Використовуйте тільки якісний арахісове масло, яке не містить шкідливих сторонніх домішок. А про користь натурального темного шоколаду ви можете дізнатися з нашої статті «7 причин, щоб поласувати чорним шоколадом».

Інгредієнти:

Цукерки Для основи:

Для глазурі:

Приготування

1. У мисці вимішуємо арахісову пасту, масло і цукрову пудру до однорідного стану.

2. З отриманої маси формуємо невеличкі кульки і викладаємо їх на застелений пергаментом піднос. Відправляємо в холодильник на одну годину.

3. Шоколад і масло розтоплюємо на водяній бані.

4. Остиглі кульки наколюємо на палички або шпажки і вмочаємо в шоколад. Але не повністю, а щоб залишився невеликий непокритий глазур'ю кружечок. Даємо надлишків глазурі стекти і відправляємо цукерки на пергаменті в холодильник.

Зберігати такі цукерки необхідно в холодильнику.

 

7. Карамельні яблучка

І наостанок – оригінальна і красива солодкість. Корисна вже тільки тому, що основна її частина – свіже яблуко! Яке вдало замасковане під яскраву цукерку на паличці.

Вибирайте невеликі хрусткі яблучка з невеликою кислинкою.

Інгредієнти:

  • Карамельні яблука6 маленьких яблук;

  • 300 г цукру;

  • 20 г вершкового масла;

  • 1 ст. л. яблучного оцту;

  • 1 ст. л. води;

  • 30 мл вершків (20-30% жирності);

  • товсті дерев'яні шпажки.

Приготування

1. Відриваємо у яблук хвостики, моєму і ретельно витираємо. Замість хвостиків встромляємо палички.

2. Цукру, олія, оцет, воду і вершки кладемо в каструлю і ставимо на середній вогонь. Варимо вершкову карамель близько 10-20 хвилин до світло-коричневого кольору. Карамель готова, якщо її крапля застигає на тарілці.

3. Кожне яблуко мачає в карамель і викладаємо на застелений пергаментом поверхню. Даємо карамелі повністю застигнути.

Красиве і смачне частування готово!

 

Побалуйте себе і своїх домашніх смачними і корисними солодощами!

 

Курага, Turkish Jumbo Apricots, Bergin Fruit and Nut Company, 453 рWoodstock, Натуральні горіхи, половинки і цілі, 5,5 унції (156 м) Enjoy Life Foods, Шматочки темного шоколаду, звичайний розмір, 9 унцій (255 г)Арахісове масло, класичне, Peanut Butter, Justin's Nut Butter, 454 г

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner